A LA CUINA! (receptes)


BUNYOLS

Ingredients:

  • 50 g. de sucre.
  • 25 g. de llevat fresc.
  • 4 ous
  • 75 g. de mantega estovada
  • 100 ml. de llet.
  • ratlladura de la pell d´una llimona (ben fina)
  • un pessic de canyella
  • 1g de sal
  • 2g de matafaluga mòlta
  • 1 litre d´oli per fregir els bunyols
  • 500g farina de força


Preparació:

-Amb la llet a uns 20ºC o 25ºC, desfer-hi el llevat fresc.
-Barregeu tots els ingredients junts durant uns 15 minuts. si estirant la massa es trenca vol dir que li falta seguir amassant. 


-Poseu aquesta massa a fermentar tapada amb un film de plàstic durant més de tres hores.


-Quan la massa hagi reposat, tallar la pasta per fer-ne boles de la mida d'una nou petita. Anar posant aquestes boletes en una safata untada d'oli.


-Al moment de fregir, una per una amb els dits untats d´oli, prement al mig per tal de fer-hi un forat. 


-La paella ha de ser fonda, l´oli abundant i calent.


-Un cop cuits els bunyols, els depositarem durant uns minuts en una safata coberta de paper absorbent.Els podem ruixar amb un fil d´anís i ensucrar.



COMPOTA DE POMA PER ACOMPANYAR LA QUALLADA:

Ingredients:

  • 3 pomes
  • 1 pela de taronja
  • 2 cullerades de sucre
  • Suc de 1/2 taronja

  • 250g de quallada


Preparació:

-Pelar les pomes, i picar la polpa amb un ganivet.


-Tallar la pell de taronja, eliminar la part blanca i blanquegeu-la(submergir en aigua bullent durant tres minuts).


-Escórrer i posar-la dins d'un cassó amb sucre i suc de taronja.


-Formeu un almívar i després de quatre minuts d'espera, incorporeu-li la poma.


-Removeu-lo i deixeu-ho coure a foc lent 3 minuts més. Serviu la compota amb la quallada.







AMETLLES GARRAPINYADES:

Ingredients:

100g Ametlles amb pela

- 125g Sucre

- 10cl Aigua

- Oli


Preparació:-Feu bullir les ametlles, el sucre i l’aigua sense parar de remenar.


-Quan comencin a esclatar les ametlles, traieu la cassola del foc i no deixeu de remenar fins que el sucre sigui sec.


-Feu aquesta operació unes quantes vegades, fins que les ametlles quedin daurades.Estendre les ametlles sobre un marbre amb oli.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada