BUNYOLS
Ingredients:
- 75 g. de mantega estovada
- ratlladura de la pell d´una llimona (ben fina)
- 1 litre d´oli per fregir els bunyols
Preparació:
-Amb la llet a uns 20ºC o 25ºC, desfer-hi el llevat fresc.
-Barregeu tots els ingredients junts durant uns 15 minuts. si estirant la massa es trenca vol dir que li falta seguir amassant.
-Poseu aquesta massa a fermentar tapada amb un film de plàstic durant més de tres hores.
-Quan la massa hagi reposat, tallar la pasta per fer-ne boles de la mida d'una nou petita. Anar posant aquestes boletes en una safata untada d'oli.
-Al moment de fregir, una per una amb els dits untats d´oli, prement al mig per tal de fer-hi un forat.
-La paella ha de ser fonda, l´oli abundant i calent.
-Un cop cuits els bunyols, els depositarem durant uns minuts en una safata coberta de paper absorbent.Els podem ruixar amb un fil d´anís i ensucrar.
COMPOTA DE POMA PER ACOMPANYAR LA QUALLADA:
Ingredients:
Preparació:
-Pelar les pomes, i picar la polpa amb un ganivet.
-Tallar la pell de taronja, eliminar la part blanca i blanquegeu-la(submergir en aigua bullent durant tres minuts).
-Escórrer i posar-la dins d'un cassó amb sucre i suc de taronja.
-Formeu un almívar i després de quatre minuts d'espera, incorporeu-li la poma.
-Removeu-lo i deixeu-ho coure a foc lent 3 minuts més. Serviu la compota amb la quallada.
AMETLLES GARRAPINYADES:
Ingredients:
- 100g Ametlles amb pela
- 125g Sucre
- 10cl Aigua
- Oli
Preparació:-Feu bullir les ametlles, el sucre i l’aigua sense parar de remenar.
-Quan comencin a esclatar les ametlles, traieu la cassola del foc i no deixeu de remenar fins que el sucre sigui sec.
-Feu aquesta operació unes quantes vegades, fins que les ametlles quedin daurades.Estendre les ametlles sobre un marbre amb oli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada